چه اشكالی دارد مجرد بمانم؟!

چه اشكالی دارد مجرد بمانم؟!  اين پرسش (چه اشكالي دارد مجرد بمانم؟) يكي از آن پرسش هايي است كه امروزه زياد آن را از زبان جوان ها مي شنويم؛ جواناني كه با تغيير سريع و پيش رونده جامعه سنتي به سمت جامعه مدرن، دچار سردرگمي شده و به اشتباه، ازدواج را امري پيش پاافتاده و رنگ و رو باخته تلقي مي كنند. براي بعضي از دختران جوان امروزي نيز پيشرفت و استقلال، معنايي متضاد با ازدواج پيدا كرده است؛ به طوري كه تا موضوع ازدواج به ميان مي آيد، پاي فتح قله هاي موفقيت را به ميان مي كشند و از ازدواج به عنوان چاله اي بر سر راه موفقيت ياد مي كنند. دختران و پسران امروزي، فكر مي كنند بايد تا جايي كه ممكن است از تجرد خود لذت ببرند و هر وقت به اندازه كافي مستقل، محكم و توانمند شدند و ديگر حال و حوصله شر و شور جواني را نداشتند، جايي براي ازدواج در زندگي شان باز كنند؛ غافل از آنكه ازدواج، كه اتفاقاً يكي از بهترين مسائل زندگي هر فردي اعم از دختر و پسر محسوب مي شود، سن و دوراني طلايي دارد كه با سپري شدن آن، فرد به دوران تجرد قطعي مي رسد.

به هر حال تجرد قطعي به هر دليلي كه رخ دهد، اثرات و آسيب هاي روحي ـ رواني بسياري در پي خواهد داشت؛ به ويژه براي دختران كه چه از لحاظ ذاتي و فطري و چه از نظر اجتماعي، موقعيت آسيب پذيرتري دارند. حال اين پرسش مطرح مي شود كه مگر تجرد قطعي چه عواقبي دارد كه بايد از آن برحذر بود؟ اصولاً چه اشكالي دارد اگر دختر و پسري براي همه عمر مجرد بمانند و از زير بار مسئوليت ازدواج، شانه خالي كنند؟ براي پاسخ به اين پرسش، به شما توصيه مي كنيم نكات زير را به دقت مطالعه كنيد:

۱. تجرد با گذر زمان و بالا رفتن سن، سبب افسردگي فرد مي شود.


هر چه سن شما بيشتر شود، حال و حوصله تان هم نسبت به قبل كمتر مي شود و نوع نگرش تان نسبت به زندگي و زيبايي هاي آن تغيير مي كند. سپس افسردگي خيلي آرام و زيرپوستي، به شما هجوم مي آورد. و حالاتي همچون بي تفاوتي نسبت به لذت ها، بي حالي و كاهش توانايي تمركز، تصميم گيري و تفكر در شما بروز پيدا مي كند. پژوهش ها نيز نشان داده اند كه ميزان افسردگي و ناراحتي هاي روحي در دختران مجرد، به مراتب بيشتر از زنان متاهل است. روانپزشكان معتقدند كه اگر ازدواج به شكل اصولي و با توجه به معيارهاي صحيح و از روي علاقه صورت بگيرد، مي تواند از بروز افسردگي در فرد جلوگيري كند و سبب سلامت روان او گردد. آمارها نشان مي دهد افرادي كه ازدوج كرده اند، با خطر بسيار كمتري براي ابتلا به بيماري هاي رواني به ويژه افسردگي (بيماري هاي روان تني و بيماري هاي جسمي كه ريشه در روان انسان دارد) روبرو هستند.

۲. تجرد قطعي سبب افزايش نگراني براي آينده و بلاتكليفي در فرد مي شود.


فردي كه سن طلايي ازدواج را پشت سر گذاشته و خواسته يا ناخواسته، به ورطه تجرد قطعي افتاده، حالا نگران آينده است. اين پرسش كه آينده او چگونه مي شود، پس از فوت والدينش چه سرنوشتي خواهد داشت و اينكه چطور بايد همه عمر را به تنهايي زندگي كند، سبب نگراني او براي آينده مي شود. از اين گذشته افراد مجرد، به ويژه دختران جوان پس از گذر از سن چهل سالگي، اهداف گذشته خود را پوچ و توخالي مي بينند و به بازنگري زندگي گذشته و حال خود مي پردازند. در اين حال، همان آينده روشني كه در ابتداي جواني براي خود ترسيم كرده بودند و ازدواج را مانع بزرگي پيش روي رسيدن به آن مي دانستند، جلوه و نمود خود را از دست مي دهد و كم اهميت و بي ارزش به نظر مي رسد.

۳. احتمال انحراف اخلاقي در افراد مجرد، بيشتر از افراد متاهل است.


نياز جسمي و عاطفي، چيزي است كه نمي توان به سادگي از آن چشم پوشيد و بايد حتماً در زندگي زناشويي مرتفع شود. با بالا رفتن سن و از دست رفتن شانس ازدواج، اين نيازها همچنان به قوت خود باقي مي ماند و فرد را اسير و گرفتار خواهد كرد. پسري كه نياز جنسي دارد و يا دختري كه نيازمند حمايت عاطفي و جذب محبت است، اما مجرد مانده است، احتمال زيادي دارد كه براي رفع نياز خود، متوسل به راهي شود كه عقلاني و خداپسندانه نيست و به احتمال زياد، عوارض و پيامدهاي جبران ناپذيري را براي او به همراه خواهد داشت.

۴. افراد مجرد همواره و در هر حالتي، احساس سربار بودن مي كنند.


اين حس كه اتفاقاً بيشتر در ميان دختران وجود دارد، در بسياري از موارد سبب تحريك پذيري فرد مجرد مي شود و موجبات رنجش و دلخوري او را فراهم مي آورد.

كم حوصلگي، انعطاف پذيري، پرخاشگري و تحريك پذيري، همگي از مشكلاتي هستند كه تجرد قطعي آنها را با خود به همراه مي آورد. كارشناسان همچنين معتقدند كه در شرايط پيشرفته، ممكن است فرد مجرد به دليل ميل به جلب توجه و رفع تنهايي، به سمت آسيب هاي اجتماعي كشيده شود و رفتارهاي پرخطر را در پيش گيرد. آمار خودكشي نيز در ميان افراد مجرد بيشتر از افراد متاهل است.

از مجموعه آنچه در بالا گفتيم، مي توان نتيجه گرفت كه به هر حال و تحت هر شرايطي، تجرد انتخاب درستي نيست و بهتر است با توجه به شرايط و اصول عقلاني و معيارهاي صحيح، از برخي توقعات و خواسته هاي نامعقول چشم بپوشيم تا سن طلايي ازدواج را از دست ندهيم و گرفتار تجرد قطعي و يك عمر زندگي در تنهايي نشويم.


افکارنیوز

تعداد بازید: 2124     تاریخ ثبت: 1392/08/09

پیشنهاد ما به شما