دقیقه های طلایی یک رابطه

یکی از دوره هایی که در زندگی مشترک نقش حساسی دارد، « دوران نامزدی» است. اگر با این دوران با ظرافت و ماهرانه برخورد شود و به وظایف مخصوص آن عمل شود، می تواند در بالندگی و پرباری و استحکام دوران های بعدی، تأثیرعمیقی داشته باشد.


 سخن عامیانه ای بین مردم هست که می گوید : «یک روز دوران نامزدی، بهتر از یک سال دوران بعد از عروسی است !» این سخن، هر چند مبالغه آمیز است، اما حقیقت مهمی را بیان می کند ؛ واقعاً دوران نامزدی از جهاتی مهم تر و شیرین تر و پُر بارتر و لذت بخش تر و سازنده تر از دوران پس از عروسی است و می توان در این دوران، شالوده و پایه های زندگی آینده را بنا نهاد.

دوران نامزدی، بهترین فرصت برای محک زدن روابط آینده است. اگرچه این دوران در مقایسه با زندگی زیر یک سقف خیلی سطحی است، اما به هر حال مشت نمونه خروار است و اگر در دوران نامزدی‌تان با مشکلاتی روبه‌رو بودید، به احتمال قریب به یقین همین مشکلات به‌صورت تشدیدیافته‌ای به زندگی مشترکتان هم راه پیدا می‌کند، مگر این‌که از همین حالا به فکر اصلاح خود و رابطه دو نفره‌تان باشید. وقتی مراسم نامزدی انجام می‌شود و دونفر با هم نامزد می‌شوند، باید رابطه آن دو قبل و بعد از آن تفاوت داشته باشد.

شرایط حسی دو نفر باید پیش از نامزدی، عقد و عروسی با یکدیگر تفاوت داشته باشد. طبیعتاً پس از نامزدی باید بعد حسی رابطه دونفر نسبت به هم بالاتر برود، اما نباید از حاکمیت عقل در رابطه‌شان کاسته شود. مدیریت عواطف و هیجانات در این دوره باید به‌گونه‌ای باشد که ضمن انتقال عواطف، اگر به موارد مشکوکی برخوردیم آن را نادیده نگیریم.

بسیاری از زوج‌ها در سال‌های اولیه ازدواج با مشکلاتی مواجه می‌شوند و در مراجعه به مشاوران خانواده اذعان می‌کنند که علامت‌هایی را در دوره نامزدی دیده بودند، اما چشم خود را بسته و آنها را نادیده گرفته‌اند. می‌توان گفت مهم‌ترین ویژگی دوره نامزدی این است که بُعد عقلانی رابطه بر بعد عاطفی آن غلبه دارد. اما سۆال بسیاری از مراجعان این است که در دوران نامزدی چگونه می‌توان فرد مقابل را شناخت؟ در توضیح این موضوع باید گفت بسیاری از زمینه‌ها هستند که باعث معنی‌دار شدن اشکال می‌شوند. مانند سیاهی شب و دیده‌شدن ستارگاه پرفروغ آسمان؛ یا روشنایی آسمان در روز و دیده نشدن ستارگان.

با این مقدمه می‌توان گفت برای شناخت بیشتر در دوره نامزدی باید زمینه‌های مختلف را ایجاد کنیم و یا فرد مقابل را در زمینه‌های مختلف قرار دهیم تا شکل‌های متفاوت رفتار او را دیده و بسنجیم. این زمینه‌ها می‌تواند از محیط‌های رسمی تا محیط‌های تفریحی را دربرگیرد؛ رستوران، پارک، خیابان، صف اتوبوس، سینما یا تئاتر و... به عنوان نمونه، در رستوران آداب غذا خوردن، ولخرجی یا خسیس بودن، رفتار با پیشخدمت، واکنش نسبت به دیرآوردن غذا، نظر مثبت یا منفی دادن نسبت به غذا، ایراد گرفتن، برخورد وسواسی نسبت به ظروف و قاشق و چنگال‌ها و... را می‌توان دید. همین‌طور در زمینه‌های دیگر می‌توان ویژگی‌های دیگری از رفتار فرد را سنجید.

شناخت ویژگی‌های شخصیتی

سۆال دوم این است که چه ویژگی‌هایی را می‌توان در دوران نامزدی شناخت؟ در پاسخ
در دوره نامزدی می‌توان کد و یا نشانه همه رفتارهای فرد را دید، تنها شرط آن، دقت و دیدن با چشمان باز است. می‌توان گفت هیچ‌ویژگی شخصیتی نیست که در دوره نامزدی نتوان دید
باید بگویم که به طور کلی می‌توان گفت در دوره نامزدی می‌توان کد و یا نشانه همه رفتارهای فرد را دید، تنها شرط آن، دقت و دیدن با چشمان باز است. می‌توان گفت هیچ‌ویژگی شخصیتی نیست که در دوره نامزدی نتوان دید. البته برخی ویژگی‌ها خیلی بارز است، ولی برخی نیاز به چشم بازتر و بررسی‌های بیشتر دارد.

کدهای شخصیتی

ابتدا یادآوری‌ کنم که شرایطی به‌عنوان شرایط مناسب برای ازدواج وجود دارد مانند اعتماد به نفس، مسۆولیت‌پذیری، ثبات عاطفی و توانایی انتقال احساس به فرد مقابل. فرد با داشتن این ویژگی‌های شخصیتی می‌تواند ازدواج کند. اما اگر این ویژگی‌ها در فرد وجود نداشته باشد، ایجاد کردن آن زمان زیادی می‌خواهد. برای شناخت این ویژگی ها در دوران نامزدی می‌توان به کدهای شخصیتی فرد مقابل توجه کرد و از این طریق او را بهتر شناخت و متوجه شد که آیا می‌توان با شخص مقابل ازدواجی موفق داشت یا نه.

رفتارهای هشداردهنده را بشناسید

بعضی از رفتارها در زندگی زناشویی ضعف آن زن و شوهر محسوب می‌شود که در دوران نامزدی می‌توان تا حدودی به آن پی برد، مانند:

پنهانکاری

یکی از نشانه‌های پنهانکاری دختر و یا پسر از همدیگر زمانی است که دختر و یا پسر، برخی از مسائل را بازگو نمی‌کنند و یا از جواب دادن به نامزد خود طفره می‌روند، در نتیجه می توان خیلی راحت به این مسئله پی برد.

تناقض‌گویی

شاید به این مثال توجه کرده اید که «دروغگو، کم حافظه می‌شود» یکی دیگر از روش‌های شناخت افراد این است که وقتی سوالی از او می‌پرسید، او به دروغ جواب شما را می‌دهد و اگر در زمان دیگری دوباره همان سوال را ‌پرسید جوابی می‌دهد که اصلا با قبل مطابقت ندارد.

وانمودکردن یا نقش بازی‌کردن

از طریق تست‌های روانشناختی تا حدی می‌توان به این خصوصیات پی برد و محک زد که چقدر طرف مقابل می‌تواند خودش را خوب جلوه دهد و یا نقش بازی کند. البته ناگفته نماند، ممکن است بعضی دختر،پسرها واقعا خودشان را بدتر از آنچه که هستند، نشان دهند.

وسواس داشتن

گاهی وقت‌ها فرد از آرایش و لباس پوشیدن طرف مقابل حساسیت نشان می‌دهد و به طرف مقابل تذکر می‌دهند، این رفتار نشان می‌دهد که طرف مقابل بسیار حساس بوده و ریزبین و نکته بین است.

پرتوقع بودن

توقع برخی افراد بیش از توان فرد مقابل است و خیلی راحت می توان این رفتار را شناخت.

عدم سازگاری

بارها اتفاق می‌افتد که دختر و پسر به علت عدم سازگاری از هم جدا می‌شوند و هیچ تفاهمی ندارد و هرکدام ساز مخالف طرف مقابل را می‌زند که این رفتار در دوران نامزدی قابل تشخیص است.

زود رنج بودن

یکی از ضعف‌های زن وشوهر در دوران زناشویی زودرنج بودن آن‌هاست و خیلی راحت این رفتار را می‌توان در دوران نامزدی تشخیص داد.

بی‌ملاحظه بودن

یک رفتاری که باعث جدایی در بین زن و شوهر است، این است همسر آنها بی‌ملاحظه است. زمانیکه دختر و یا پسر در دوران نامزدی ملاحظه طرف مقابل و یا خانواده و اطرافیان را نکنند؛ قطعاً آنها بی‌ملاحظه بوده و فقط به فکر نیازهای خود هستند.

عمل نکردن به وعده و مقررات

زمانیکه در دوران نامزدی، بین دختر و پسر قرار ملاقات گذاشته می‌شود و فرد مقابل طبق همان وقت به محل قرار نمی‌رسد، می‌توان متوجه شد که در آینده هم، به قول و وعده خود عمل نخواهد کرد.

عجول بودن

در بعضی اوقات شخص مقابل با کوچک‌ترین اشتباه از طرف دختر و یا پسر عصبانی شده و عکس العمل‌های غیر منطقی از خود نشان می‌دهند.

یکی از بهترین روش‌های آشنایی طرفین«مسافرت» است. اگر دختر و پسر در دوران نامزدی به مسافرت بروند، خیلی بهتر می‌توانند به روحیات و شخصیت همدیگر آشنا شوند.

منبع: میگنا

تعداد بازید: 1525     تاریخ ثبت: 1393/02/28

پیشنهاد ما به شما