اولین مولفه تعیین‌کننده تعهد زوجین، تعریف آنان از رابطه زناشویی و تعهد است

اولین مولفه تعیین‌کننده تعهد زوجین، تعریف آنان از رابطه زناشویی و تعهد است

یک روانشناس با بیان اینکه مولفه اول و تعیین‌کننده در زمینه تعهد زوجین، تعریف آنان از رابطه زناشویی و تعهد است، گفت: تعهد را باید برای کودکان خود به درستی تعریف کنیم و حتی اگر این کار در کودکی برای ما انجام نشد، تلاش کنیم در بزرگسالی به چنین تعریفی دست یابیم.

دکتر فلور رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس «زنان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: برخی باورهای فرهنگی نسبت به این امر وجود دارد. به عنوان نمونه برخی از مردم معتقدند زن باید در هر شرایطی بسوزد و بسازد، اما مرد مجاز به انجام هر رفتاری در زندگی خود است.

وی گفت: زنی که با این طرز تفکر رشد و ازدواج می‌کند در رابطه زناشویی در نهایت نمی‌تواند به علت علاقه به همسر و زندگی مشترک خود قبول کند که شوهرش با زنان دیگری رابطه داشته باشد و در این شرایط ممکن است زندگی با مشکلاتی روبرو شود و حتی تا جدایی پیش رود.

رضایی تاکید کرد: ویژگی‌های مثبت اخلاقی چه در رابطه زناشویی و چه در روابط دیگری مانند دوستانه و شغلی،‌ مولفه اصلی محسوب می‌شود و بدون وجود تعهد یک رابطه استحکام لازم را نخواهد داشت.

این روانشناس با بیان اینکه عشق شامل سه مولفه اصلی است، گفت: این مولفه‌ها شامل صمیمیت، شور و اشتیاق و تعهد می‌شود. رابطه زناشویی بر مبنای این سه مولفه شکل می‌گیرد و در صورت نبود تعهد، این رابطه موفق نخواهد بود.

وی تاکید کرد: اگر نفر سومی در زندگی مشترک حضور داشته باشد، ناخودآگاه بین زوجین فاصله‌ای به وجود می‌آید و یا حتی با گذشت زمان، رابطه آنان به حالت قبل بازنمی‌گردد؛ بنابراین لازم است زوجین مراقب باشند که هیچ‌گاه وجود نفر سوم زندگی آنان را تحت تاثیر قرار ندهد.

رضایی درباره تاثیر طلاق عاطفی بر کاهش تعهد زوجین نسبت به هم، اظهار کرد: تعهد زوجین به هم از تعریفی نشأت می‌گیرد که در کودکی به افراد آموزش داده می‌شود.از دیدگاه برخی افراد تعهد تا زمانی مفهوم دارد که زوجین همدیگر را دوست داشته باشند؛ اما اگر این احساس از میان رفت، ممکن است روابط خارج از چارچوب زناشویی برقرار کنند. اما بر مبنای تعریفی دیگر تا زمانی که فرد در چارچوب زوجیت قرار دارد، به خاطرعهدی که بسته، ملزم به رعایت چارچوب زوجیت است و نباید به همسر خود خیانت کند.

وی با بیان اینکه خیانت انواع مختلفی دارد، گفت: ممکن است زوجین به هم خیانت عاطفی، فکری، رفتاری و جنسی بکنند. اگر فردی با وجود تاهل از نظر عاطفی به فرد دیگری وابسته باشد، به همسر خود خیانت عاطفی کرده و زمانی که فرد به گونه‌ای رفتار کند که نشان‌دهنده تعهد نداشتن او به همسرش است، دچار خیانت رفتاری شده است. البته ممکن است در برخی موارد فرد به همسر خود خیانت جنسی کند که در این نوع خیانت لزوما مولفه عاطفی تاثیرگذار نیست و این کار برای ارضای نیاز یا تنوع‌طلبی انجام می‌شود.

این روانشناس با تاکید بر ضرورت انجام کار فرهنگی درباره آموزش تعریف صحیح تعهد زناشویی، گفت: لازم است این کار از طرق مختلف صورت گیرد و افراد از کودکی با این تعاریف آشنا شوند.

رضایی درباره راهکارهای برخورد با افراد تنوع‌طلب، اظهار کرد: این افراد در قدم‌های اول و دوم تقاضای نزدیک شدن بیش از حد به فرد را می‌کنند. در مقابل این افراد نباید دچار احساسات آنی شد، چرا که آنها به علت ویژگی‌های فرد به او نزدیک نمی‌شوند، بلکه قصد ارضای نیاز جنسی خود را دارند.

وی با بیان اینکه خطر همیشه وجود دارد، اظهار کرد: لازم است فرزندان خود را کاملا آگاه کنیم تا در مواجهه با خطر بتوانند رفتار درستی داشته باشند.

رضایی در پایان اظهار کرد: لازم است عاقلانه همسر انتخاب کرد، چرا که در این صورت می‌توان زندگی عاشقانه‌ای داشت. اما انتخاب شریک زندگی از روی هیجان موجب می‌شود که عقل و منطق به کار گرفته نشود. در این شرایط فرد پس از گذشت مدتی از آغاز زندگی مشترک متوجه می‌شود که شریک زندگی او با معیارهایش تناسبی ندارد و همین امر موجب ایجاد فاصله بین زوجین می‌شود.

ایسنا

تعداد بازید: 1748     تاریخ ثبت: 1392/07/05

پیشنهاد ما به شما