قبل از برهم زدن نامزدیتان بخوانید
احساس میکنید به آخر خط رسیدهاید؛ دیگر نمیخواهید ادامه دهید چون اساسا آینده ای برای این رابطه نمی بینید. اما کمی دست نگه دارید! نمیخواهیم شمارا از تصمیمتان منصرف کنیم فقط میخواهیم کمی با هم مواردی را که شاید در ذهنتان مرور نکردهاید، مرور کنیم.
شکی نیست که جدایی در دوران نامزدی بسیار بهتر از جدایی در دوران عقد، و جدایی در دوران عقد بسیار کم ضررتر از جدایی بعد از ازدواج است. با این حال همین تصمیم در دوران نامزدی هم تبعاتی دارد که باید مراقب آنها باشید و آنها را در تصمیم تان لحاظ کنید.
روی کاغذ بیاورید
سعی کنید افکار و نظرهایی که دارید، بنویسید و آنها را با نامزدتان در میان بگذارید. تمام نارضایتی ها، خواسته ها و ناراحتی هایتان را بنویسید.
در بسیاری موارد حرفهایی وجود دارد که نمیتوانید آنها را به زبان بیاورید اما اگر فضایی آرام برای خودتان ایجاد کنید و به خودتان زمان بدهید، میتوانید آن حرفها را روی کاغذ و در مرحله بعد به زبان بیاورید. این کار حتی میتواند باعث شود همسرتان برای اولین بار هم که شده به حرفهای شما گوش دهد چرا که نوشتن به نوعی خارج شدن از محدوده شخصی است و شما رازهای این محدوده شخصی را با طرف مقابلتان در میان میگذارید. در خلوت و تنهایی و فکر کردن میتوانید دلیل واقعی عصبانیتها و برخی رفتارهایتان را بیابید.
هزینههایش را بسنجید
با خودتان فکر کنید هزینههای زوجدرمانی و مشاوره را پرداختن و به حل مشکل فکر کردن بهتر است یا مهر طلاق را در شناسنامه کوبیدن و پلههای دادگاهها را بالا و پایین رفتن کدام یک برایتان کم هزینه تر در می آید؟ شاید هنوز این راه را که انتهایش بنبست نیست، امتحان نکرده باشید. البته یک نکته را هم باید در نظر داشته باشید. زمان تان را هدر ندهید. عمر و جوانی شما چیزی است که نباید با دست دست کردن یا بی گدار به آب زدن حرامش کنید. با مشورت گرفتن از مشاورهای مجرب و دلسوز و قاطعیت تصمیم بگیرید.
با صداقت باشید
اگر سوالهای درستی در ذهنتان درباره تصمیمی که گرفتهاید، نداشته و همه ابعاد آن را نسنجیده باشید و برای سوالهایتان و خودتان جواب قانعکننده نداشته باشید، به جای اینکه از طلاق راهی برای رهایی بسازید، قلعهای برای اسارت میسازید بنابراین لازم است از خودتان بپرسید:
چرا در این موقعیت قرار گرفتهام؟
چرا تصمیم به ازدواج با این فرد گرفتم؟
چه کارهایی انجام دادم که باعث وخامت اوضاع و عصبانیت و درگیری شد؟
سهم هر کدام از ما در این اختلاف ها چقدر است؟
چه بخشی از اختلاف ها به تفاوت های شخصیتی ما برمی گردد؟ چه بخشی به دخالت اطرافیان و چه بخشی مربوط به اشتباهات و بی تجربگی هایمان است؟
تا زمانی که نتوانید صادقانه و بیطرفانه به این شرایط نگاه کنید، نمیتوانید موقعیت نادرست را ترک و به موقعیت درست دست پیدا کنید، نمیتوانید همراه بهتری برای زندگیتان پیدا کنید و حتی نمیتوانید یک رابطه قوی و ماندگار با اطرافیانتان داشته باشید و حتی در ازدواج های بعدی هم دچار مشکل خواهیدشد. بیشتر ازدواجها سیاه و سفید نیستند و اغلب خاکستریاند و این یعنی میتوانید آن را به سمت سیاه و سفید ببرید در حالی که بیشتر افراد وقتی اتفاقی میانشان میافتد، به جای درست کردن اوضاع، به سمت تخریب کامل پیش میروند.
مشورت کنید
قبل از مشورت با اطرافیان، تصمیمی نگیرید. خیلی از اطرافیان شما هستند که در دوران نامزدی مشکلاتی شبیه شما داشته اند اما بعدها این مشکل را حل کرده اند. از آنها بپرسید چطور با مشکلاتشان کنار آمده اند و چگونه توانسته اند رابطه و نامزدی شان را مدیریت کنند. مشورت با بزرگترها می تواند راهگشا باشد اما دقت کنید که تصمیم گیرنده نهایی شما هستید. با اقتدار اما نه لجبازی تصمیم بگیرید. اگر به اندازه کافی مطمئن هستید، راه های بالا را رفته اید و هنوز فکر می کنید ازدواج شما با این شخص سرانجامی نخواهد داشت، با احترام به والدین تان بگویید تصمیم تان قطعی است و می خواهید آینده خوبی برای خود بسازید.
عواقبش را بشناسید
بدانید تصمیمی که گرفته اید تبعاتی دارد. خیلی ها از نامزدی شما با خبر هستند و همین می تواند باعث شود تا مدت ها حرف جدایی شما بین دیگران زده شود. با این مساله کنار بیایید و سعی کنید به چیزی جز آینده درخشان تان و ساختن زندگی بهتر و رشد دادن خودتان فکر نکنید. به جای متمرکز شدن روی گذشته، به آینده نگاه کنید و بدانید این تصمیم را برای داشتن آینده بهتر گرفته اید. پس با درگیر شدن در حرف و حدیث های دیگران وقت و انرژی خود را هدر ندهید.
در مقابل سوال و جواب دیگران خیلی محترمانه و سربسته بگویید که این ازدواج نمی توانست سرانجامی داشته باشد و ترجیح داده اید جلوی ضرر را از همین جا بگیرید. به دوستان و آشنایان کنجکاو بگویید نامزدی به معنی ازدواج نیست و دوره ای است برای شناخت بهتر. بنابراین تصمیمی که گرفته اید بر اساس منطق بوده است.
منبع: بیتوته