حساسیت مردان به صدای زن
مهم نیست تا چه اندازه حق دارید! ممکن است کسی که ميخواهید با دلایلتان قانعش کنید، هیچ وقت استدلالها و حرفهایتان را نشنود اما باور کنید نشنیده گرفتن حرفهایتان تنها تقصیر او نیست و این ادعای محققان که گوش مردها به صدای زنان حساسیت دارد تنها بهانه او برای فراموش کردن توصیه های شما نیست.
اگر از راه و رسم گفتوگو بیخبر باشید، هر چه ميگویید همسرتان از یک گوش ميشنود و از گوش دیگر بیرون ميکند. پس تا این زندگی از آنچه که ميخواهید بیشتر فاصله نگرفته، این مطلب را بخوانید و با کمک این راهها، پنبه را از گوشش بیرونبیاورید.
مذاکره کنید نه جنگ
برای ایجاد اعتماد، فرد مقابلتان باید فکر کند نظر شما، بهترین و عملیترین نظری است که تا به حال شنیده است اما نادیده گرفتن احساسات او ميتواند تیر خلاص را به این گفتوگو بزند. این احساس ناخوشایند باعث خواهد شد که به جای ادامه دادن گفتوگو سپر دفاعی را در دست بگیرد و به جای آنکه پذیرای حرفهای شما شود، خودش را به نشنیدن بزند. در چنین شرایطی، حتی اگر به شما اجازه دهد که برنده بحث شوید، بردتان واقعی نخواهد بود. بدون توجه به احساسات همسرتان، هرگز این بازی را نميبرید، بلکه تنها ميتوانید حرف آخر را بزنید و به مکالمه پایان دهید. همسر شما باید احساس کند نتیجه این مذاکره بیشتر از آنکه به نفع شما تمام شود، ميتواند نظر او را جلب کند.
- نگویید این اتفاق باید بیفتد چون ميخواهم، چون من ميگویم.
- برای رسیدن به هدفتان گرو کشی نکنید و نگویید اگر تو حرفم را نپذیری من هم تلافی ميکنم.
- صدایتان را پایین بیاورید. فضایی که میان شما ایجاد ميشود، فضای مذاکره است نه جنگ.
توهم توطئه نداشته باشید
حتی اگر شریک زندگیتان با شما مخالفت ميکند یا احساساتتان را در بحث نادیده ميگیرد، به خود بگویید که او قصد رنجاندنم را ندارد. به این فکر کنید که او با برنامهریزی قبلی برای رنجاندن شما قدم برنداشته و آگاهانه نميخواهد به شما و احساساتتان لطمه بزند.
باور کنید آدم ها آنطور رفتار ميکنند که به نظرشان درست ميآید و همیشه پشت اشتباهاتشان آرزوی ضربه زدن به دیگران پنهان نشده است، پس کميصبور باشید و با محبت و دلسوزی بیشتری حرفهایش را بشنوید.
وقتی به استدلالهایی که ميآورد گوش دهید، بهتر ميتوانید اشتباهاتی که در ذهنش ميگذرد را پیدا کنید و با آوردن دلایل درست و منطقی ذهنیاتش را تغییر دهید. این جریان به شما فرصت به اشتراک گذاشتن نظراتتان را ميدهد و باعث ميشود جریان گفتوگو را در دست بگیرید.
- به محض مخالفتتان با یک موضوع، بحث را شروع نکنید. کميبه دلایلتان فکر کنید و با جملاتی پخته به بحث وارد شوید.
- اشتباهات قبلیاش را به رخش نکشید و نگذارید پای گذشته به این مکالمه باز شود.
- وقتی حرف ميزند سکوت کنید و نشان دهید که به تک تک جملاتش فکر ميکنید.
بردن را فراموش کنید
یک گفت و گوی موفق، بر پایه احترام متقابل ميچرخد. اگر شما خودتان را دانای کل بدانید و این تصور را ایجاد کنید که قصد قبولاندن نظرتان به او را دارید، هیچ وقت شنیده نميشوید. حتی اگر با نگاهی که همسرتان به موضوع دارد مخالفید، باز هم به او و نظرش احترام بگذارید. شما این شانس را دارید که به او برای درک بهتر موضوع کمک کنید اما تنها زمانی ميتوانید از این فرصت استفاده کنید که شمشیر را از رو نبسته باشید.
- نگذارید لجبازی به این گفت و گو وارد شود و به جای برد به دنبال حل مسئله باشید.
- پای کسانی که ميدانید همسرتان روی آنها حساس است را به این بحث باز نکنید تا حالت دفاعی به خود نگیرد.
- هنگام بیان کردن ایدههایتان، گاهی بگویید «درست ميگویی! حالا نظرت راجع به این راه چیست؟»
مراقب واکنشهایتان باشید
آرام و حساب شده قدم بردارید تا نبض گفت و گو را به دست بگیرید. یادتان نرود وقتی از کوره در ميروید و میخواهید از نظراتتان دفاع کنید، در واقع برگ برنده را به دست طرف مقابلتان ميدهید، پس نفس عمیق بکشید و اجازه ندهید تنشهای درونیتان از زیر پوست شما بیرون بزند و کنترل ماجرا را برایتان سخت کند. به جای آنکه در مذاکره به فکر کنترل دیگری باشید، خودتان را کنترل کنید.
زبان بدن گاهی از جملات هم موثر است، پس مراقب حرکاتتان باشید.
- نگذارید صدایتان از مدار آرامش خارج شود و حالت تهدید به خود بگیرد.
- به محض ورود تنش به گفت و گو، بگویید «من به حرفهایت فکر ميکنم و بعدا دوباره در این مورد صحبت ميکنیم.»
منبع:مجله سیب سبز